Szparagi w frytkownicy z emulsją tahini, oliwą i octem

Szparagi frytkownicy z emulsją tahini, olejem i octem to lekkie i smaczne danie

Przygotowanie:

 
 

10

Gotowanie:

 
 

15

Czas całkowity:

 
 

25 min

Porcje:

 
 

4

Koszt:

 
 

niski

Kuchnia:

 
 

śródziemnomorska

Szparagi w frytkownicy z emulsją tahini, oliwą i octem

Szparagi frytkownicy z emulsją tahini, olejem i octem to lekkie i smaczne danie

Przygotowanie:

10

Gotowanie:

15

Czas całkowity:

25 min

Porcje:

4

Koszt

niski

Kuchnia

śródziemnomorska

Składniki na 

4 porcji

Asparagus 500g
Tahina 2 łyżki
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Ocet 1 łyżka
Sól i pieprz do smaku

 

Prezentacja

Szparagi z frytkownicy z tahini , emulsją olejowo-octową można podawać jako pyszny dodatek do dania lub jako lekką przystawkę. Połączenie chrupkości i kremowości sprawia, że ​​jest to danie doceniane przez każdego, idealne do wzbogacenia stołu świeżymi i smacznymi smakami. Ciesz się posiłkiem!

Przygotowanie

Umyć szparagi

Szparagi umyć i osuszyć, następnie odciąć twardą część łodyg.

Ugotuj szparagi we frytownicy

Umieść szparagi w koszu frytownicy i gotuj w temperaturze 180°C przez 10-12 minut lub do momentu, aż będą miękkie i lekko rumiane.

Przygotuj emulsję

W międzyczasie przygotuj emulsję tahini, mieszając tahini, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet, sól i pieprz, aż do uzyskania kremowej konsystencji.

Podawać szparagi

Po ugotowaniu szparagów podawaj je na gorąco z dodatkiem emulsji tahini.

Oto arcydzieło!

 

 

Frytownice powietrzne:
FAQ i przydatne informacje

Odkryj wszystkie najbardziej przydatne informacje na temat frytownic powietrznych i sposobu ich używania do gotowania i nie tylko. Przeczytaj często zadawane pytania Ariete.