Szaszłyki z krewetek i bekonu w frytkownicy

Szaszłyki z krewetek i bekonu w frytkownicy to przystawka, której nie można się oprzeć, łącząca delikatny smak krewetek z chrupkością i smakiem boczku

Przygotowanie:

 
 

15

Gotowanie:

 
 

10

Czas całkowity:

 
 

25 min

Porcje:

 
 

4

Koszt:

 
 

niski

Kuchnia:

 
 

śródziemnomorska

Szaszłyki z krewetek i bekonu w frytkownicy

Szaszłyki z krewetek i bekonu w frytkownicy to przystawka, której nie można się oprzeć, łącząca delikatny smak krewetek z chrupkością i smakiem boczku

Przygotowanie:

15

Gotowanie:

10

Czas całkowity:

25 min

Porcje:

4

Koszt

niski

Kuchnia

śródziemnomorska

Składniki na 

4 porcji

Duże krewetki 12
Boczek 6 plasterków
Drewniane szaszłyki Przed użyciem namoczyć w wodzie na 30 minut

 

Prezentacja

Szaszłyki z krewetek i bekonu w frytkownicy to idealna propozycja na elegancką i pyszną przystawkę . Połączenie soczystych krewetek i chrupiącego boczku tworzy kontrast smaków i tekstur, który podbije podniebienie wszystkich gości. Danie szybkie i proste w przygotowaniu, idealne na każdą okazję. Ciesz się posiłkiem!

Przygotowanie

Oczyść krewetki

Przygotuj krewetki, usuwając skorupę i czarne włókna grzbietowe, następnie owiń każdą krewetkę plasterkiem drobno posiekanego boczku i nałóż na patyki do szaszłyków.

Usmaż szaszłyki z krewetek we frytownicy

Włóż szaszłyki do koszyka frytownicy i piecz je w temperaturze 200°C przez 8-10 minut, obracając je w połowie pieczenia, aby równomiernie się zarumieniły.

Podawaj szaszłyki z krewetek

 

Podawaj szaszłyki z krewetek i bekonu na gorąco, ewentualnie z dodatkiem wybranego sosu.

Oto on, gotowy do zabawy!

 

 

Frytownice powietrzne:
FAQ i przydatne informacje

Odkryj wszystkie najbardziej przydatne informacje na temat frytownic powietrznych i sposobu ich używania do gotowania i nie tylko. Przeczytaj często zadawane pytania Ariete.