Ciasteczka kokosowe przygotowane we frytkownicy są pyszne i można je spożywać samodzielnie jako deser lub przekąskę
Przygotowanie:
10
Gotowanie:
8
Czas całkowity:
18 min
Porcje:
12
Koszt:
niski
Kuchnia:
śródziemnomorska
Ciasteczka kokosowe do frytkownicy
Ciasteczka kokosowe przygotowane we frytkownicy są pyszne i można je spożywać samodzielnie jako deser lub przekąskę
Przygotowanie:
10
Gotowanie:
8
Czas całkowity:
18 min
Porcje:
12
Koszt
niski
Kuchnia
śródziemnomorska
Składniki na
12 porcji
Asparagus
500g
Tahina
2 łyżki
Oliwa z oliwek
2 łyżki
Ocet
1 łyżka
Sól i pieprz
do smaku
Prezentacja
Ciasteczka kokosowe przygotowane we frytkownicy to zdrowe i lekkie słodkości , którym nie można się oprzeć chrupiącej konsystencji i egzotycznym zapachowi kokosa, wzbogaconemu aromatycznym akcentem skórki cytryny. Chociaż dokładne pochodzenie tych ciastek nie jest łatwe do prześledzenia, prawdopodobne jest, że wywodzą się one z tradycji kulinarnych (prawdopodobnie z regionów tropikalnych), których głównym składnikiem jest kokos. To właśnie ten składnik sprawia, że ciasteczka kokosowe są wyjątkowe i wyjątkowe, nadając im jednocześnie świeżość i słodycz. Dzięki gotowaniu we frytownicy te ciasteczka są lekkie i chrupiące bez nadmiaru oleju, zapewniając satysfakcjonujące i rozkoszne doznania smakowe.
Przygotowanie
Przygotowanie składników
Mąkę przesiać ze szczyptą soli. Połączyć kokos, cukier i skórkę z cytryny. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj kawałki masła, aż uzyskasz ziarnistą masę
Połącz cytrynę i jajka
Dodaj sok z cytryny i jajka, wyrabiaj, aż uzyskasz gładkie ciasto.
Ułożyć kulki ciasta
Dozując łyżką, rozprowadzamy masę zachowując odstęp 2 cm pomiędzy jednym ciastkiem a drugim na blaszce odpowiedniej dla frytkownicy.
Gotowanie we frytkownicy
Gotuj w temperaturze 200° przez 8 minut.
Ta-dah! Ostateczny wynik!
Frytownice powietrzne: FAQ i przydatne informacje
Odkryj wszystkie najbardziej przydatne informacje na temat frytownic powietrznych i sposobu ich używania do gotowania i nie tylko. Przeczytaj często zadawane pytania Ariete.