Burgery w frytkownicy

Hamburger gotowany we frytkownicy daje możliwość rozkoszowania się jedną z najsłynniejszych potraw świata bez dodatku dodatkowego oleju i tłuszczu

Przygotowanie:

 
 

5

Gotowanie:

 
 

16

Czas całkowity:

 
 

21 min

Porcje:

 
 

2

Koszt:

 
 

niski

Kuchnia:

 
 

amerykańska

Burgery w frytkownicy

Hamburger gotowany we frytkownicy daje możliwość rozkoszowania się jedną z najsłynniejszych potraw świata bez dodatku dodatkowego oleju i tłuszczu

Przygotowanie:

5

Gotowanie:

16

Czas całkowity:

21 min

Porcje:

2

Koszt

niski

Kuchnia

amerykańska

Składniki na 

2 porcje

Mielona wołowina 200g
Sałata 4 liście
Pomidor 4 plasterki
Caciocavallo 2 plasterki
Karmelizowana czerwona cebula do smaku
Kanapki 2
Majonez do smaku
Sos grillowy do smaku
Sól i pieprz do smaku

 

Prezentacja

Niezależnie od dokładnego pochodzenia (będącego przedmiotem wielkiej debaty) hamburger szybko zyskał popularność w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie, stając się jednym z najbardziej kultowych i lubianych potraw w globalnej kulturze kulinarnej. Dzięki gotowaniu w frytkownicy powierzchnia naszego hamburgera będzie brązowa na zewnątrz, a w środku pozostanie soczysta i pyszna. Ta pyszna kanapka jest niezwykle uniwersalna i można ją podawać z szeroką gamą dodatków, które zaspokoją każdy gust. Można go spożywać samodzielnie lub w towarzystwie chipsów lub sałatki . Postanowiliśmy przygotować ją w klasycznej kanapce, ale z odrobiną kreatywności

Przygotowanie

Przygotuj mięso mielone

Z mięsa mielonego uformuj dwa klopsiki, tworząc 2 krążki o wysokości około 2 cm. Dobrze je zagęść, aby zapobiec ich kruszeniu, w razie potrzeby użyj formy do hamburgerów.

Ugotuj burgery

Gdy będą już gotowe, posol je i pieprz z obu stron, a następnie włóż do frytkownicy na 8 minut z każdej strony w temperaturze 200°. Przed wyłączeniem frytkownicy na burgerach połóż plasterek caciocavallo i pozostaw do roztopienia na około 20 sekund przy zamkniętej szufladzie

Daj przestrzeń wyobraźni

Piękno tego dania polega na tym, że nadaje się ono do nieskończonej liczby odmian i kombinacji. Jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia. Postanowiliśmy przygotować klasycznego burgera, ale… z odrobiną kreatywności. Przekrój kanapkę na pół i posmaruj z jednej strony odrobiną majonezu, a z drugiej odrobiną sosu barbecue. Na spodzie kanapki ułóż liście sałaty i plasterki pomidora, dopraw szczyptą soli, pieprzu i odrobiną oliwy. Świeżo ugotowanego burgera włóż do frytownicy i posyp karmelizowaną cebulą roztopionym serem. Zamknąć drugą połówką kanapki. Podawać wyłącznie ze smażonymi ziemniakami.

Oto arcydzieło!

 

 

Frytownice powietrzne:
FAQ i przydatne informacje

Odkryj wszystkie najbardziej przydatne informacje na temat frytownic powietrznych i sposobu ich używania do gotowania i nie tylko. Przeczytaj często zadawane pytania Ariete.