Przygotowanie:
Gotowanie:
Czas całkowity:
Porcje:
Koszt:
Kuchnia:
Składniki na
Mielona wołowina | 200g |
Sałata | 4 liście |
Pomidor | 4 plasterki |
Caciocavallo | 2 plasterki |
Karmelizowana czerwona cebula | do smaku |
Kanapki | 2 |
Majonez | do smaku |
Sos grillowy | do smaku |
Sól i pieprz | do smaku |
Przygotuj mięso mieloneZ mięsa mielonego uformuj dwa klopsiki, tworząc 2 krążki o wysokości około 2 cm. Dobrze je zagęść, aby zapobiec ich kruszeniu, w razie potrzeby użyj formy do hamburgerów. |
||||
Ugotuj burgeryGdy będą już gotowe, posol je i pieprz z obu stron, a następnie włóż do frytkownicy na 8 minut z każdej strony w temperaturze 200°. Przed wyłączeniem frytkownicy na burgerach połóż plasterek caciocavallo i pozostaw do roztopienia na około 20 sekund przy zamkniętej szufladzie |
||||
Daj przestrzeń wyobraźniPiękno tego dania polega na tym, że nadaje się ono do nieskończonej liczby odmian i kombinacji. Jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia. Postanowiliśmy przygotować klasycznego burgera, ale… z odrobiną kreatywności. Przekrój kanapkę na pół i posmaruj z jednej strony odrobiną majonezu, a z drugiej odrobiną sosu barbecue. Na spodzie kanapki ułóż liście sałaty i plasterki pomidora, dopraw szczyptą soli, pieprzu i odrobiną oliwy. Świeżo ugotowanego burgera włóż do frytownicy i posyp karmelizowaną cebulą roztopionym serem. Zamknąć drugą połówką kanapki. Podawać wyłącznie ze smażonymi ziemniakami. |
||||
Oto arcydzieło!
|
Odkryj wszystkie najbardziej przydatne informacje na temat frytownic powietrznych i sposobu ich używania do gotowania i nie tylko. Przeczytaj często zadawane pytania Ariete.
Wyłączny dystrybutor marki Ariete w Polsce
Gero Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 126
01-304 Warszawa
+48 (22) 583 10 33
gero@gero.pl
Menu
budowa: Pin Media